Roulette termen

We kunnen ons best voorstellen dat wanneer je voor het eerst roulette speelt dat er dan termen zijn waar je nog nooit van hebt gehoord. Wij gaan je vertellen wat deze roulette termen betekenen zodat je snel kunt beginnen met spelen. We willen je wel aanraden dat als je wilt gaan spelen dat je dan ook een kijkje bij de diverse strategieën gaat nemen. Deze kun je over het algemeen snel leren en zo maak je nog een betere kans om een mooi geldbedrag in de wacht te gaan slepen. Je leert dan niet meteen alle termen maar je kunt ook direct leren om volgens een strategie te spelen en zo nog meer kans te maken op leuke winsten.

  Speel Roulette online

Er zijn heel wat termen bij het roulettespel

Je moet niet schrikken van het aantal termen wat je te zien krijgt want er zijn namelijk heel wat termen in het roulettespel. Toch zal je merken dat als je eenmaal aan het spelen bent dat je alles snel leert en dat het ook een spel is wat al spelende te leren is. Weet je nu niet wat een term Roulette termenbetekent dan kun je altijd een kijkje op deze pagina bij de onderstaande lijst gaan nemen om zo de betekenis van een term te weten te komen.

Het Europese en Franse roulettewiel

Het roulettewiel is het wiel waar de nummers één tot en met zesendertig in te vinden zijn en waar het balletje door de croupier in wordt geplaatst. Naast deze getallen is er ook nog het getal nul. Alle getallen hebben de rode of de zwarte kleur met uitzondering van de nul want deze heeft de groene kleur.

Het Amerikaanse roulettewiel

Het Amerikaanse roulettewiel is afwijkend van het Europese en Franse roulettewiel. Ook hier zijn de getallen één tot en met zesendertig op te vinden maar er niet alleen de enkel nul maar ook de dubbele nul. Er is dus een extra getal wat ervoor zorgt dat je minder kans hebt om te winnen.

Biased wheel

Als er sprake is van een biased wheel dan wordt hiermee een onzuiver roulettewiel bedoeld waar een aantal getallen vaker vallen dan de andere getallen op het wiel.

Backtrack en Ball-track.

Dit is de rand aan de bovenkant van het wiel waar het balletje eerst in ronddraait alvorens het op een getal gaat vallen.

ChipsBurenspel

Dit spel wordt gespeeld op de burenprint en is veel op de Europese en de Franse roulettetafels te vinden. Deze print heeft een ovalen vorm en is te zien naast de reguliere vakken waar ingezet kan worden. Je kunt bij dit vlak inzetten op een bepaald getal. Als je dit doet dan win je ook als niet dit getal maar het getal wat één of twee plekken aan de linker- of rechterkant van het getal te vinden is waarop is ingezet.

En Plein

Deze term wil zeggen dat je inzet op één bepaald getal. Valt het balletje ook op dit getal dan krijg je vijfendertig maal je inzet terug.

Double zero

Dit is de dubbele nul die je alleen op de Amerikaanse variant van het roulettespel kunt vinden en deze heeft de groene kleur.

En Prison regel

Dit is een regel die in werking treedt als het balletje op de nul valt. Wanneer de speler hier niet op heeft ingezet dan krijgt deze de mogelijkheid om de helft van zijn inzet terug te pakken. Ook heb je de keuze de gehele inzet te laten staan. Dit slaat dan op ‘En Prison’, wat in de gevangenis betekend. Wanneer het balletje de volgende ronde dan weer op het getal nul belandt dan is de hele inzet kwijt.

Faites vos jeux

Letterlijk vertaal betekend dit ‘Inzetten alstublieft’. De croupier zal deze term gebruiken voordat hij het balletje in het wiel laat vallen.

Low bet

Bij een low bet wordt er ingezet op de laagste achttien getallen (één tot en met achttien). Wanneer het balletje op één van deze getallen valt dan krijg je eenmaal je inzet terug

High bet

Bij een high bet wordt er op de hoogste achttien getallen inzet (negentien tot en met zesendertig). Ook hier krijg je eenmaal je inzet terug als het balletje op één van deze getallen valt.

Line bet

Dit wordt ook wel ‘Six number bet’ of  ”Transversale simpel’ genoemd. Je zet hierbij in op zes getallen in twee rijen. Valt het balletje op één van deze getallen dan krijg je vijfmaal je inzet terug.

Live spelenOutside bet

Hierbij plaats je de inzet buiten de genummerde vakken op de tafel. De inzetten die hierbij horen zijn de inzetten op de kleuren rood en zwart, de inzetten op de even en oneven getallen en de inzetten op de eerste twaalf, de tweede twaalf of derde twaalf getallen van het spel.

Split bet

Hierbij zet je in op twee getallen tegelijk. Dit doe je door de fiche op de lijn tussen de twee getallen te plaatsen. Valt één van deze twee getallen dan krijg je zeventien maal je inzet terug.

Je hoeft alle termen echt niet uit je hoofd te gaan leren om het roulettespel te gaan spelen. Je zal zien dat je het snel genoeg leert. Deze lijst kun je altijd bij je favorieten opslaan om zo snel de betekenis van een term te gaan achterhalen.

Wat is je leeftijd?

age